Adresa:
 

Strada Harmanului Nr. 17E
Brasov 500222
ROMANA

Telefon:
  +40 268 332500, +40 268 332518
Fax:
 

+40 268 311048

Mail:
 
contact@tunele.ro
 
DUNS: 645311788
CAGE/NCAGE
Code: 00DTL
CALL US NOW ON +40-268-332500
Raport Anual

Desi activitatea in constructii in general a înregistrat in ultimii ani o evolutie ascendenta, constructiile subterane au înregistrat o scadere evidenta. Exemplificarea trendului o prezentam prin evolutia principalului domeniu de activitate al societatii, respectiv constructia tunelelor de cale ferata. Daca in decada '80-'90 se construiau/reparau peste 26 de tunele de cale ferata având o lungime totala de 19059 m, in decada '90-2000 situatia era de 9 tunele de cale ferata, iar in 2000-2003 s-a finalizat doar un tunel de 900m. Comparatie interesanta pentru a evalua dinamica acestui domeniu in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana, este intre lungimile tunelelor pentru cai de comunicatie din pricipalele tari ale comunitatii si situatia din România. Astfel daca la finele anilor '90 începând cu Austria care dispunea de 330km si terminând cu Italia cu 1810 km, in România la aceeasi data tunelele feroviare însumau o lungime de de 74,5 km, metroul bucurestean 71,6km, iar tunelele rutiere cca. 2 km. deci un total de 148,1 km. Diferenta dintre ordinele de marime exprima, intr-o anumita masura, potentialul de absorbtie al pietei din tara noastra.

Avantajele concurentiale ale specificului activitatii SC TUNELE SA

  SC TUNELE SA ca firma specializata in primul rând in constructii subterane si lucrari de arta detine o serie de avantaje concurentiale pe piata constructiilor cum ar fi:

•  are o experienta in domeniu de peste 40 de ani;

•  este printre putinele firme care detin echipamente si specialisti in constructii subterane

•  este singura firma din România care a executat si executa mecanizat tunele de cale ferata (cu scutul de diametrul de 9,00 m);

•  este unica firma care detine agrementele tehnice feroviare de reparatii tunele si hidroizolare cu folii din mase plastice;

•  este printre putinele firme care detin echipamentul de foraj orizontal prin baterea tevilor cu diametru mare, pipe–ramming precum si echipamentul de subtraversare prin metoda pipe-jacking;

•  este printre putinele firme care executa lucrari prin tehnologia NATM = plasa, ancore si torcret ( New Austrian Tunneling Method)

este singura firma din Romania care executa tunele de autostrada in strainatate;

detine baza de date si ‘know-how' privind executia tuturor tunelelor de cale ferata din România realizate dupa 1975.

  Cererea pietei. Perspective.

Realizarea programului de autostrazi presupune construirea a cel putin 2 tunele duble in lungime totala de aproximativ 6000 m. Firme de renume international au solicitat SC TUNELE SA oferta pentru realizarea tunelelor de la Predeal. Proiectul se afla in faza de analiza a ofertei. Aceasta investitie majora reprezentata de autostrada mai poate oferi si alte categorii de lucrari in care societatea este specializata , cum ar fi poduri, viaducte, pasaje, subtraversari, etc.

Exista in faza studiului de prefezabilitate realizarea variantei de traseu a reabilitarii liniei cf Comarnic - Brasov cu tunel de 7000 m.

Tunele SA a fost solicitata de catre mari companii straine a prezenta oferta pentru galeria edilitara din Poiana Brasov din cadrul proiectului de reabilitare a retelei de canalizare si de alimentare cu apa Poiana Brasov - Rasnov. Proiectul se afla in faza de licitatie.

Performantele obtinute in 2003 si 2004 la lucrarile de reparatii a galeriilor hidrotehnice având ca investitor societatea Hidroelectrica, au determinat cu certitudine implicarea in continuare a SC TUNELE SA in acest gen de lucrari pe ramura sud pompaj. Este de amintit ca in România exista peste 700 de km de galerii hidrotehnice realizate in perioada anilor `60-`80 si care datorita gradului de exploatare vor necesita reparatii.

Pe lânga proiectele punctuale amintite si pe lânga potentialul pietei mai trebuie mentionat ca 48 % din lungimea totala a tunelelelor feroviare a fost realizata înainte de 1945 deci au durata normala de functionare expirata si necesita masuri urgente de refacere si consolidare.

Datele prezentate mai sus demonstreaza ca dinamica pietei va crea in viitorul apropiat conditii favorabile de redresare si dezvoltare a SC TUNELE SA, domeniul de activitate strict specializat al societatii devenind dintr-un dezavantaj conjuctural un avantaj major.

Intrebari Frecvente | Confidentialitate | Harta site | Alege Limba

Copyright 2005 Tunele S.A. Toate drepturile rezervate

În sedinta Camerei de Consiliu din data de 29.05.2012 în dosarul nr. 5741/62/2012 aflat pe rolul

Tribunalului Brasov, instanta de judecata a admis cererea formulata de catre S.C. Tunele S.A.

pentru deschiderea procedurii generale de insolventa